Veelgestelde vragen

Wat wil je weten?

Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voorzien van een antwoord. Staat jouw vraag er niet tussen, heb je nog een aanvullende vraag of wil je een uitgebreidere toelichting? Neem dan even contact met ons op via hi@spar-ring.nl of direct met één van ons via LinkedIn.

Wat is Spar-ring precies?

Spar-ring is een groep van professionals, waaronder (voormalige) executives, senior professionals en jonge talenten. Wij bieden onze visie, ervaring en kennis aan om organisaties te ondersteunen bij het vinden van oplossingen voor hun uitdagingen of bij het realiseren van de groei- en/of ontwikkelambities. 

We laten organisaties - en vooral de mensen binnen de organisaties - door onze bril meekijken naar hun eigen ambities en uitdagingen. Met disruptieve inzichten, nieuwe inspiratie of een weloverwogen bevestiging van de gekozen richting als resultaat.

We doen dit zonder een financiële vergoeding, wij doneren onze tijd aan Spar-ring en de mensen en organisatie die we helpen. In ruil voor onze hulp hanteren wij het 'Pay-it-forward'-concept. Dit houdt in dat wij verwachten dat de organisaties die wij helpen, onze goede daden doorgeven door anderen te ondersteunen, wat bijdraagt aan een cultuur van wederzijdse hulp binnen en tussen organisaties.

Waarom bestaat Spar-ring?

We zijn begonnen met Spar-ring met het doel om een betekenisvolle impact te hebben op de organisaties en hun mensen door kennis, ervaring en expertise te delen. Wij geloven dat door het samenbrengen van diverse perspectieven van zowel ervaren professionals, leiders als de nieuwe generaties, we unieke inzichten en oplossingen kunnen bieden aan organisaties die voor uitdagende vraagstukken staan. Aan de basis van ons bestaan liggen de overtuigingen dat we door samen te werken meer kunnen bereiken dan alleen én dat hulp en inzicht niet alleen voorbehouden is aan organisaties die een groot budget hebben.

De kern van onze missie is het bevorderen van groei, innovatie en positieve verandering binnen organisaties. We leven namelijk best in een spannende wereld waarbinnen verandering steeds sneller gaat en technologie steeds dominanter wordt. Wij geloven dat we met onze kennis en ervaring organisaties en hun mensen kunnen helpen om succesvol(ler) te worden en te blijven.

En bovenal bestaat Spar-ring omdat wij het allemaal ontzettend leuk vinden om met elkaar samen te werken en een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan organisaties en hun mensen.

 

Waarom doen jullie dit?

Waarom we dit doen is eenvoudig in één zin te vangen: Omdat we met Spar-ring de mogelijkheid creëren om een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van organisaties en de mensen binnen organisaties, terwijl we van elkaar kunnen leren in een unieke samenwerking.

Zijn er kosten verbonden aan sessie met Spar-ring?

Nee. Onze hulp is voor iedere organisatie betaalbaar; we vragen slechts één ding in ruil voor onze hulp: Geef onze hulp door aan een ander middels het Pay it forward principe.

Wat betekent het Pay it forward principe?

Pay it forward is de titel van het boek van Catherine Ryan Hyde. Het boek is uitgebracht in 1999, waarna het een jaar later verfilmd is. Het verhaal gaat over de 12-jarige Trevor McKinney die als schoolopdracht het Pay it forward principe bedenkt, met als doel om de wereld te verbeteren.

Het principe wat hij bedenkt is min of meer een netwerk van ‘goede daden’, door een goede daad die je ontvangt door te geven. Wij vragen hetzelfde aan de organisaties die we helpen.

Hoe gaan jullie om met de gegevens die ik jullie verstrek?

Een goed advies valt of staat met het beeld wat wij krijgen over de uitdaging of ambitie. We begrijpen dat we hier soms gevoelige informatie voor nodig hebben. 

Uiteraard behandelen we al deze informatie vertrouwelijk. Indien gewenst tekenen de leden die betrokken zijn bij jouw vraagstuk een NDA op persoonlijke titel.

In de verklaring van eer benoemen we ook expliciet de informatie die we - in welke vorm dan ook - krijgen van de organisaties en mensen die we helpen. 

Ik wil graag lid worden, kan dat?

Uiteraard! Stuur dan even een mailtje naar hi@spar-ring.nl met jouw contactgegevens, zodat één van ons contact met jou op kan nemen.